Το πρωί της Κυριακής φτιάξτε ένα υπέροχο σπιτικό brunch για εσάς και την υπόλοιπη οικογένεια, με must συστατικό τις τηγανίτες!
Το brunch είναι μία από αυτές τις μικρές απολαύσεις που δίνουν έξτρα χρώμα στα Σαββατοκύριακά μας. Και οι τηγανίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του, αφράτες, απολαυστικές και σερβιρισμένες με ό,τι επιθυμεί ο καθένας, μέλι, πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι σοκολάτας ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!
Υλικά:
3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. ξύδι λευκό
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ξύδι μέσα στο γάλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 5΄. Στο μεταξύ, κοσκινίζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός, χωρίς σβώλους. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που μας έχει περισσέψει. Αφήνουμε μέσα μία ή, αν χωράνε, δύο κουταλιές απ’ το μείγμα, σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις γυρνάμε προσεκτικά με σπάτουλα να ροδίσουν κι απ’ την άλλη και τις βγάζουμε σε πιάτο. Σερβίρουμε με μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού ή πραλίνα φουντουκιού.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine