Υλικά:

1 αυγό
80 γρ. ζάχαρη
70 γρ. βούτυρο λειωμένο
80ml γάλα
150 γρ. αλεύρι
20 γρ. πικρό κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ. κρέμα φουντουκιού
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε ένα αυγό, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το γάλα. Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα που έχουμε σε καλούπια ημισφαιρίου (με αυτές τις δόσεις παίρνουμε 8) και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Όταν οι είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε το πιο φουσκωμένο και ακανόνιστο μέρος, για να έχουμε τέλεια μισά σφαίρα.

Σε κάθε μισή σφαίρα βάζουμε λίγη κρέμα φουντουκιού και μετά τις ενώνουμε για να πάρουμε τέσσερις σφαίρες, πιέζοντας λίγο με τα χέρια μας. Τοποθετούμε τις σφαίρες μας στις φόρμες για muffins, ώστε να διατηρηθούν συμπαγείς, και τις αφήνουμε να σκληρύνουν στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος, μετά βουτάμε τα μπαλάκια μας και τα γλασάρουμε από όλες τις πλευρές με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε τις μπάλες σε χαρτί ψησίματος και τις διακοσμούμε όπως θέλουμε. Αν η σοκολάτα σκληρύνει, απλά βάλτε λίγη ακόμα στην επιφάνεια.

Αφήστε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί και μετά απολαύστε τις λαχταριστές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ