Το καλαοκαίρι ήρθε και το πιο εύκολο παγωτό είναι γεγονός.
Συνταγή για δροσιστικό παγωτό κεράσι με τσιπς σοκολάτας: Υλικά
- 400 γρ. κεράσια ώριμα γλυκά κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 180 ml γάλα
- 250ml + 150 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας Amaretto, λικέρ κεράσι ή ρούμι (προαιρετικά)
- 100 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη σε μικρά κομματάκια
Πώς να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό κεράσι
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια, το γάλα, τα 250ml κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Αφού έχει κρυώσει, βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το Amaretto. Η προσθήκη αλκοόλ θα δώσει ένα ωραίο άρωμα στο παγωτό, ωστόσο το βήμα αυτό είναι προαιρετικό.
- Μέσα σε ένα μίξερ χτυπάμε το μείγμα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (150 ml).
- Μόλις ολοκληρωθεί το ανακάτεμα, το μείγμα μας πρέπει να είναι αρκετά λείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Έπειτα, μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα κλειστό, κατά προτίμηση μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη. Θα χρειαστούν 2-3 ώρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ