Υλικά:

Για το σιρόπι

200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. νερό

1 στικ κανέλα

Για το κανταΐφι

250 γρ. φύλλο κανταΐφι

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το παγωτό

1/2 κ.γ. μαστίχα

1/2 κ.γ. μαχλέπι

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

φιστίκια ΑιγίνηςΑποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιάσει η ζάχαρη.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30×40 εκ. και ραντίζουμε με το βούτυρο.

Ψήνουμε για 60 λεπτά.

Αφαιρούμε και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι. 

Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε το κανταΐφι σε 3 λωρίδες.

Σε ένα γουδί βάζουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και γίνει σαν σαντιγί. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×35 εκ.

Απλώνουμε το 1/3 από το μείγμα του παγωτού και κάνουμε μια στρώση με το ένα κομμάτι από το κανταΐφι.

Καλύπτουμε με άλλο 1/3 από το παγωτό και άλλη μια στρώση από το κανταΐφι.

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο παγωτό, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απλώσει το μείγμα σε όλη τη φόρμα.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει.

Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και φιστίκια Αιγίνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ