Το τέλειο γλύκισμα, ιδανικό για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού που όλοι αναζητάμε κάτι παγωμένο αλλά κατάλληλο και για όλες τις εποχές του χρόνου ως το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού + επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 50 γρ. φουντούκια ψημένα και αλεσμένα σε μικρά κομματάκια
- 70 γρ. cookies θρυμματισμένα σε μικρά/ μέτρια κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε τη φυτική κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Μετά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα σχετικά ρευστό μείγμα.
- Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τα 3/4 από τα αλεσμένα φουντούκια και όλα τα θρυμματισμένα cookies και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
- Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα 12×22 εκ. τη στρώνετε καλά στη βάση της και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη μαγειρικής αφήνοντας αρκετή μεμβράνη περίσσια περιμετρικά για να σκεπάσετε μετά το παγωτό σας.
- Αδειάζετε μέσα στη φόρμα το μείγμα παγωτού και το απλώνετε παντού ομοιόμορφα. Το σκεπάζετε με την πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
- Γαρνίρετε το παγωτό σας με λιωμένη (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) πραλίνα φουντουκιού και από πάνω πασπαλίζετε τα υπόλοιπα 1/4 αλεσμένα φουντούκια. Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: sintayes.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ CUISINE, ΚΟΡΜΟΣ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΠΑΓΩΤΟ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ