Ένα γευστικότατο επιδόρπιο με δύο μόνο υλικά και χωρίς ζάχαρη; Ναι! Αυτό ακριβώς σας προσφέρει η παρακάτω συνταγή παγωτού μπανάνα – σοκολάτα.
Μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαύσετε σπιτικό παγωτό, χωρίς πολλή φασαρία στην κουζίνα, ενώ δεν πετάτε και τις μπανάνες που είχατε αγοράσει, αλλά τελικά δεν καταφέρατε να φάτε μέσα στην εβδομάδα.
Το παγωτό με δύο συστατικά μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά είναι πραγματικά εύκολο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι κατεψυγμένες μπανάνες και λίγο spread σοκολάτας ή κακάο σε σκόνη και είστε έτοιμες να φτιάξετε την πιο νόστιμη καλοκαιρινή απόλαυση. Ανακατέψτε, απλώς τα υλικά στο μπλέντερ, αφήστε τα να παγώσουν για μία ώρα και απολαύστε τα ως παγωμένο γλύκισμα.
Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή βήμα βήμα:
Τι θα χρειαστείτε:
- 3 μπανάνες
- 1,5 κ.σ. κακάο σε σκόνη ή 3 κουταλιές άλειμμα πραλίνας φουντουκιού σοκολάτας
Πώς θα το φτιάξετε:
Οι τρόποι είναι δύο. Στον πρώτο ανακατεύουμε τις μπανάνες και το άλειμμα φουντουκιού πολύ καλά στο μπλέντερ, ώστε να έχουμε ένα απαλό μείγμα, το οποίο μεταφέρουμε σε σκεύος και το καταψύχουμε για μία ώρα, πριν το καταναλώσουμε.
Στον δεύτερο, παγώνουμε πρώτα τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Όταν θέλουμε να τις καταναλώσουμε, τις ανακατεύουμε στο μπλέντερ πολύ καλά με το κακάο. Όταν το μείγμα γίνει μαστιχωτό, τότε μπορείτε να το απολαύσετε.
Πηγή: Marieclaire.gr