Συστατικά

  • 00 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 5-6 κ.σ. μέλι
  • κανέλα σε σκόνη
  • σουσάμι λευκό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
  • Προσθέτεις το ξίδι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σκεπάζεις τη ζύμη με μια πετσέτα και το αφηνεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το ηλιέλαιο και περιμένεις να κάψει
  • Παίρνεις με ένα βρεγμένο κουτάλι ζύμη και τη ρίχεις προσεχτικά στο καυτό λάδι
  • Γυρνάς τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι ώστε να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Τους αφαιρείς έναν-έναν και τους τοποθετείς σε μια βαθιά πιατέλα
  • Ρίχνεις απο πάνω το μέλι, την κανέλα και το σουσάμι όσο είναι ακόμη ζεστοί και σερβίρεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ