Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο που σίγουρα θα φτιάξεις αρκετές φορές.
Η τυρόπιτα αυτή θα σε ενθουσιάσει για τα εύκολα υλικά της, αλλά και γιατί δεν έχει φύλλο, οπότε έχει και λιγότερες θερμίδες.
Μια συνταγή που σίγουρα θα φτιάξεις αρκετές φορές.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γιαούρτι (σραγγιστό)
140 γρ. αλεύρι γοχ
150 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. τυρί φέτα (ψιλοκομμένη)
200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά (ψιλοτριμμένα)
2 αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κούπα φρέσκο γάλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
παρμεζάνα τριμμένη για το τέλος
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το baking powder, την φέτα, τα κίτρινα τυριά, τα αβγά, το φρέσκο γάλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, στρώνοντας με ένα κουτάλι, να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια.