Το τιραμισού είναι ένα γλυκό που αρκετοί αγαπάνε, αλλά λίγοι φτιάχνουν στο σπίτι, αφού το θεωρούν δύσκολο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι άλλη και ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης αποδεικνύει ότι το τιραμισού είναι εύκολο και όταν δεν έχει αυγά είναι εξίσου νόστιμο.
Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή μας για το υπέροχο τιραμισού.
Υλικά
2 πακέτα έτοιμα σαβαγιάρ
10 μονά εσπρεσάκια
100 γρ. ζάχαρη
50 ml κονιάκ
Προαιρετικά σοκολάτα τριμμένη
Κακάο για το γαρνίρισμα
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος 36%
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα espresso μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
Χρησιμοποιούμε ένα πυρέξ 25χ35 περίπου και το στρώνουμε με μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτάμε ένα ένα στον καφέ (ο προτεινόμενος χρόνος που βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ είναι από 5 δευτερόλεπτα έως 10).
Ραντίζουμε ελαφρώς την στρώση από τα σαβαγιαρ με το κονιάκ και προαιρετικά τρίβουμε λίγη σοκολάτα από πάνω τους.
Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω τους την μισή ποσότητα από την κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.
Τέλος, αδειάζουμε πάνω από την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, την άλλη μισή ποσότητα της κρέμας και την απλώνουμε καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Όταν το τιραμισού μας παγώσει, αφαιρούμε την μεμβράνη και προαιρετικά τρίβουμε σοκολάτα από πάνω.
Αμέσως μετά πασπαλίζουμε με κακάο.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine