Το κέικ είναι από τα γλυκά που τρώγονται όλες τις εποχές του χρόνου και φυσικά είναι η εύκολη λύση εάν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό γρήγορα ή για σνακ στα παιδιά και στη δουλειά μας.
Επειδή, όλες δουλεύουμε πολλές ώρες, αναζητάμε συνταγές που να είναι νόστιμες και εύκολες έτσι ώστε να μην σπαταλάμε πολλές ώρες στην κουζίνα.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και δεν θέλει μίξερ.
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι
1 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
2/3 φλ. κακάο
2/3 φλ. σταγόνες σοκολάτας
1,5 κ.γ baking bowder
1 κ.γ σόδα μαγειρικής
1/2 κ.γ αλάτι
1 φλ. ξινόγαλα (ή κανονικό γάλα με 1 κ.γ ξίδι)
2 μεγάλα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
1/2 + 1 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ υγρό άρωμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στρώνουμε στη φόρμα ένα κομμάτι λαδόκολλας (που να περισσεύει λίγο στις άκρες για να σας βοηθήσει να βγάλετε το κέικ από μέσα)
Λιώνουμε το βούτυρό μας και το βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε.
Στο μπολ με το βούτυρο βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε εκεί τα στερεά υλικά μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά είτε με το χέρι είτε με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο για 50-55 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ψησίματός μας τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine