Η τυρόπιτα είναι ένα από εκείνα τα φαγητά που όλοι αγαπάμε, ανεξαρτήτως ηλικίας ή γεύσεων.

Με την τραγανή κρούστα και την κρεμώδη γέμιση, αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο, νόστιμο γεύμα ή σνακ. Το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολη στην προετοιμασία και τόσο απολαυστική, που δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι. Από τις πιο παραδοσιακές συνταγές μέχρι τις πιο σύγχρονες παραλλαγές, η τυρόπιτα έχει κατακτήσει την καρδιά μας ως το απόλυτο comfort food.

Η συνταγή για την τυρόπιτα

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ρεγκάτο ή φιλανδέζικο τυρί
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, θρυμματίστε τη φέτα και προσθέστε το ρεγκάτο. Ανακατέψτε καλά.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
  4. Αλείψτε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε το πρώτο φύλλο κρούστας. Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για 4-5 φύλλα, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού.
  6. Ρίξτε το μείγμα τυριών και τα αυγά πάνω από τα φύλλα κρούστας.
  7. Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.
  8. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.

Αφήστε τη τυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ