Η τυρόπιτα είναι ένα από εκείνα τα φαγητά που όλοι αγαπάμε, ανεξαρτήτως ηλικίας ή γεύσεων.
Με την τραγανή κρούστα και την κρεμώδη γέμιση, αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο, νόστιμο γεύμα ή σνακ. Το καλύτερο; Είναι τόσο εύκολη στην προετοιμασία και τόσο απολαυστική, που δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι. Από τις πιο παραδοσιακές συνταγές μέχρι τις πιο σύγχρονες παραλλαγές, η τυρόπιτα έχει κατακτήσει την καρδιά μας ως το απόλυτο comfort food.
Η συνταγή για την τυρόπιτα
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. ρεγκάτο ή φιλανδέζικο τυρί
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, θρυμματίστε τη φέτα και προσθέστε το ρεγκάτο. Ανακατέψτε καλά.
- Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
- Αλείψτε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε το πρώτο φύλλο κρούστας. Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο.
- Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για 4-5 φύλλα, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού.
- Ρίξτε το μείγμα τυριών και τα αυγά πάνω από τα φύλλα κρούστας.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.
- Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.
Αφήστε τη τυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε. Καλή απόλαυση!
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ