Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει, φτιάχνοντας εύκολα και γρήγορα τις πιο νόστιμες κοτομπουκιές με κοτόπουλο leftover.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 500 γρ. κοτόπουλο, που σας έχει περισσέψει, κομμένο σε λωρίδες
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
μαγιονέζα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θυμάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, ώστε να μαριναριστεί καλά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και προσθέτουμε μερικές λωρίδες από το κοτόπουλο.
- Κουνάμε καλά το μπολ ώστε να παναριστεί το κοτόπουλο.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τις υπόλοιπες λωρίδες κοτόπουλου.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με μαγιονέζα.
Πηγή: akispetretzikis.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ, ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ