Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει, φτιάχνοντας εύκολα και γρήγορα τις πιο νόστιμες κοτομπουκιές με κοτόπουλο leftover.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 500 γρ. κοτόπουλο, που σας έχει περισσέψει, κομμένο σε λωρίδες
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

μαγιονέζα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θυμάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, ώστε να μαριναριστεί καλά. 
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και προσθέτουμε μερικές λωρίδες από το κοτόπουλο.
  • Κουνάμε καλά το μπολ ώστε να παναριστεί το κοτόπουλο.
  • Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τις υπόλοιπες λωρίδες κοτόπουλου. 
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με μαγιονέζα.

Πηγή: akispetretzikis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ