Μια υπέροχη τούρτα με σοκολάτα και σοκοφρέτα, με λαχταριστή πεντανόστιμη γεύση και εξαιρετική εμφάνιση για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας τις γιορτινές μέρες αλλά και σε κάθε περίσταση όπως ονομαστική εορτή, γενέθλια, πάρτυ, επετείους.

Υλικά συνταγής

  • 2 τεμάχια έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου (ή σπιτικό παντεσπάνι -συνταγή εδώ– ή κέικ σοκολάτας κομμένο σε φέτες)
  • 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστική στιγμής με γεύση βανίλια
  • 400 ml γάλα
  • 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος 
  • 380 γρ. (1 συσκευασία) Άλειμμα Σοκοφρέτας, σε θερμοκρασία δωματίου [*]
  • 1 σοκοφρέτα
  • 50 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα και τη κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και τα ανακατεύετε με σύρμα, με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία σχετικά πηχτή κρέμα. 
  2. Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε τη φυτική κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Προσθέτετε στη σαντιγί την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  3. Αν φτιάξατε δικό σας παντεσπάνι, αφού κρυώσει καλά το κόβετε στη μέση με ένα πριονωτό μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο “λεπτό πριονάκι. Αν έχετε κέικ σοκολάτας το κόβετε σε φέτες φροντίζοντας να καλύψετε 2 βάσεις 20 εκ (2 εκ. πάχους περίπου η κάθε φέτα). Αν έχετε πάρει έτοιμο παντεσπάνι ελέγχετε η διάμετρός του είναι 20 εκ. Διαφορετικά τη κόβετε περιμετρικά.
  4. Παίρνετε ένα τσέρκι, ή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και τοποθετείτε στη βάση της τη 1 φέτα παντεσπάνι. Από πάνω στρώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα, καλύπτετε τη κρέμα με το δεύτερο παντεσπάνι και τελειώνετε απλώνοντας από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Ισιώνετε καλά την επιφάνειά της με σπάτουλα και βάζετε τη τούρτα σας στη κατάψυξη για 2 ώρες. 
  5. Μετά τις 2 ώρες, κόβετε τη σοκοφρέτα σε κομμάτια τη πολτοποιείτε στο μούλτι σε μικρά κομμάτια τα οποία μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
  6. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το άλειμμα σοκοφρέτας μαζί με τα 50 ml ηλιέλαιο, τα αναμιγνύετε καλά με μια μαρίζ και μετά βάζετε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων όπου το αφήνετε να ζεσταθεί για 30 δευτερόλεπτα για να γίνει ρευστό. Το βγάζετε από το φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύετε για λίγο.
  7. Μεταφέρετε τη τούρτα σας πάνω σε σχάρα, που έχετε στηρίξει πάνω σε ένα ταψί, και τη περιχύνετε με το μείγμα σοκοφρέτας. Δείτε στο βίντεο πιο κάτω τη διαδικασία επικάλυψης της τούρτας λεπτομερώς.
  8. Διακοσμείτε τη τούρτα σας περιμετρικά με τη τριμμένη σοκοφρέτα και με όση περισσέψει τη διακοσμείτε και στην επιφάνειά της. Την αφήνετε να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη σοκοφρέτας και μετά την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ