Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο αφράτο και πεντανόστιμο κέικ, γεμιστό με μια τέλεια κρέμα πραλίνας γαρνιρισμένο με maltesers. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού κακάο κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρική 
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 αυγά 
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο + επιπλέον για άλειμμα ταψιών
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού βραστό νερό 
  • Για τη κρέμα πραλίνας:
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα (Μερέντα ή Νουτέλα)
  • 150-200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
  • 1-2 συσκευασίες maltesers για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα δύο στρογγυλά ταψάκια μιας χρήσης με διάμετρο βάσης 22 ή 23 εκ. Εναλλακτικά λαδώνετε 1 φόρμα ίδιας διαμέτρου. 
  2. Για το κέικ: Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά όλα τα ξηρά συστατικά (ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, σόδα και αλάτι). Προσθέτετε και τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ.
  3. Ρίχνετε σταδιακά το το νερό ανακατεύοντας διαρκώς με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ομογενοποιημένο μείγμα το οποίο μοιράζετε  ισομερώς στα 2 ταψάκια (ή στο 1 όλη τη ποσότητα).
  4. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ αν έχετε 2 ταψάκια, ή 40-45 λ αν έχετε 1 ταψάκι. Ελέγχετε αν είναι έτοιμα με μια οδοντογλυφίδα την οποία όταν βυθίσετε στο κέντρο τους αυτή βγει στεγνή και καθαρή. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να “σταθούν”. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. 
  5. Για τη κρέμα πραλίνας: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη πραλίνα, δυναμώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε για 2 λ. Ρίχνετε τα 150 ml κρέμας γάλακτος και σταδιακά τα υπόλοιπα 50 ml (μέχρι να πετύχετε την υφή που θέλετε), χτυπώντας διαρκώς για 1 λ περίπου μέχρι να έχετε μια λεία αφράτη κρέμα.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Αν φτιάξατε το κέικ σας σε 1 φόρμα, αφού κρυώσει καλά το κόβετε οριζόντια στη μέση με μεγάλο πριονωτό μαχαίρι. Τοποθετείτε το ένα κομμάτι κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω απλώνετε με σπάτουλα τη μισή κρέμα πραλίνας. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα πραλίνας. Διακοσμείτε το κέικ σας με όσα maltesers επιθυμείτε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή: sintayes.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ