Υλικά:
320 γρ. γάλα πλήρες
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
380 γρ. φιστικοβούτυρο
320 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
20 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. φιστίκια , peanuts
Tοποθετούμε μια διάφανη μεμβράνη στον πάτο και τα τοιχώματας μιας φόρμας για κέικ 10×30 εκ.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη, και αφήνουμε να πάρουν βράση, να ζεσταθεί καλά το γάλα και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να έχουμε μια “γκανάς” φιστικοβούτυρου.
Μοιράζουμε την γκανάς σε 2 βαθιά μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωμτίου για περίπου 30-45 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαφριά σαντιγί.
Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί στο ένα από τα 2 μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί στο ίδιο μπολ και ανακατευουμε ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης για να μην πέσει πολύ ο όγκος της κρέμας.
Ρίχνουμε εναλάξ στη φόρμα το μείγμα της γκανάς και το μείγμα με τη σαντιγί μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις από το κάθε μείγμα.
Καλύπτουμε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες και άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων για 1 λεπτό στα 600 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το semifreddo από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτουρα.
Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια, τα ρίχνουμε από πάνω και σερβίρουμε.
Πηγή: Akispetretzikis.gr