Συνταγή για πεντανόστιμα soft cookies με ελαιόλαδο και μέλι

200 γρ. μέλι

2 αυγά, μεσαία

1 βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

130 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. σκληρό αλεύρι

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μέλι, τα αυγά, τη βανιλίνη και το αλάτι, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά και σταματάμε το μίξερ. 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη σόδα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και τα ρίχνουμε στον κάδο. 

Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, και χτυπάμε, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή, για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. (Ιδανικά καλύπτουμε τον κάδο με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.)

Δημιουργούμε από 6 μπισκότα σε κάθε ταψί με τη βοήθεια 2 κουταλιών αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους. 

Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και διατηρούμε τα άλλα 2 στο ψυγείο για όση ώρα ψήνουμε.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στην πάνω σχάρα μέχρι να πάρουν τα μπισκότα χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους. (Αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο ψήνουμε για 12-14 λεπτά.)

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 ταψιά.

Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη για 20-25 λεπτά να κρυώσουν και να σφίξουν, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ