Υλικά:

250 γρ. νιφάδες βρόμης

60 γρ. σκόνη πρωτεΐνης, με γεύση σοκολάτα

10 γρ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

120 γρ. ρόφημα βρόμης

40 γρ. μέλι

90 γρ. φιστικοβούτυρο, τραγανό

300 γρ. κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τη βρόμη, τη χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σκόνη και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την πρωτεΐνη, το κακάο και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το ρόφημα βρόμης, το μέλι και το φιστικοβούτυρο, και ανακατεύουμε ξανά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 20×20 εκ. αφήνοντας να εξέχει από τα τοιχώματα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι να απλωθεί καλά το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1,5-2 ώρες.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε 8 μπάρες.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-2 ½ λεπτά στα 800 Watt ή με τη μέθοδο μπεν μαρί και αφήνουμε για 1 λεπτό να κρυώσει ελαφρώς.

Βουτάμε μία-μία τις μπάρες στην κουβερτούρα με ένα πιρούνι, στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε στο ταψί. 

Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. 

Βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ