Μετά τις κραιπάλες του πασχαλινού τραπεζιού, τι καλύτερο από σουφλέ σοκολάτας. Έτοιμο σε 10’, θεϊκό και πεντανόστιμο, θα ξετρελάνει τους πάντες. Ειδικά, αν το συνοδέψουμε με παγωτό.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δείχνει βήμα βήμα το πώς μπορούμε να έχουμε το καλύτερο σουφλέ σοκολάτας!

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μερικές φορές με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα.

Για το μίγμα: Τοποθετούμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα, στα χτυπημένα αβγά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε με μαλακό βούτυρο και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Γεμίζουμε κατά τα ¾  τα μπολάκια και ισομοιράζοντας το μείγμα.  Εάν είναι γεμάτες οι φόρμες θα ξεχειλίσουν στο ψήσιμο.

Για το ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC για 8-9 λεπτά. Το σουφλέ σοκολάτας είναι έτοιμο όταν φουσκώσει σταθεροποιηθεί περιμετρικά και αγγίζοντας με το δάκτυλο στο κέντρο του, να νοιώσεις σταθερή την επιφάνεια αλλά να καταλαβαίνεις ότι μέσα του τρέμει.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ