Υλικά:

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους

1 κ.σ. κοφτή αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για σερβίρισμα:

πατάτες τηγανητές

πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση:

Φοράμε γάντια, κόβουμε το στήθος και το μπούτι κοτόπουλου σε μια επιφάνεια κοπής σε κυβάκια, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 

Ρίχνουμε σε ένα γουδί τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι, τα σπάμε με το γουδοχέρι, και τα μεταφέρουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν τα κομμάτια κοτόπουλου. 

Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ και περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ ένα κομμάτι στήθος και ένα κομμάτι μπούτι μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια.

Τοποθετούμε μια μαντεμένια σχάρα ψησίματος ή ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. 

Μεταφέρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήνουμε για 7-10 λεπτά συνολικά γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Αποσύρουμε τη σχάρα από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα σουβλάκια σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και πίτες για σουβλάκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ