Υλικά

Για το παντεσπάνι:
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
40 ml ηλιέλαιο
8 αυγά μέτρια
Βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας

Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml νερό

Για το παγωτό:
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρη, παγωμένη
400 ml ζαχαρούχο γάλα
180 γρ. μπισκότα τύπου oreo, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

1.Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά ακόμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2.Για το παντεσπάνι: Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 7-8 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει ένα λευκό και αφράτο μείγμα.

3.Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

4.Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 ορθογώνια ταψιά του φούρνου 40×30εκ., βουτυρωμένα και στρωμένα με βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C στον αέρα για 15 λεπτά.

5.Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε τα δύο τεμάχια παντεσπάνι να κρυώσουν ελαφρώς. Τα ξεφορμάρουμε, τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

6.Κόβουμε τα 2 τεμάχια παντεσπάνι κάθετα στη μέση, σε δύο κομμάτια 33×13, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και τα αφήνουμε στην άκρη.

7.Για το παγωτό: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.

8.Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μπισκότα, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

9.Σύνθεση: Τοποθετούμε τα 2 κομμάτια παντεσπάνι σε ένα σκεύος 35×25, που έχουμε στρώσει μεμβράνη, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα για το παγωτό πάνω από το παντεσπάνι με ένα κουτάλι, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο παντεσπάνι και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για άλλες 8-12 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει πολύ καλά.

10.Αφαιρούμε το σκεύος από την κατάψυξη και προσεκτικά ξεφορμάρουμε το παγωτό χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη για βοήθεια.

11.Κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι το περιεχόμενο του ταψιού σε 12 ίσα κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ