Αυτό το γλυκό με φράουλες θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά, με την ασύγκριτη γεύση και την απίστευτα γρήγορη εκτέλεσή του.

Γιατί θα λατρέψετε αυτό το γλυκό:

  • Πλούσια γεύση: Η φρεσκάδα των φραουλών συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία που θα σας μείνει αξέχαστη.
  • Εύκολη εκτέλεση: Το γλυκό ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες ή ακριβά υλικά.Ιδανικό για να το φτιάξετε ακόμα και για μια ξαφνική επίσκεψη φίλων.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Η παρουσίαση του γλυκού είναι εξίσου σημαντική με τη γεύση του. Με λίγη φαντασία και μεράκι, μπορείτε να το διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα, δημιουργώντας ένα οπτικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  • Δροσερή επιλογή: Ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αυτό το γλυκό θα σας δροσίσει και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Η συνταγή είναι το Γιάννου Βαλιάνου

Υλικά: 

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο Σφολιάτας

30 γρ ζάχαρη

200 γρ τυρί κρέμα

1 αυγό

200 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Προαιρετικά Φρέσκιες Φράουλες ή ότι άλλο δροσερό φρούτο σας αρέσει

Για το σιρόπι

200 γρ νερό

200 γρ ζάχαρη

Αναζητάτε ένα δροσερό γλυκό που να είναι ταυτόχρονα πεντανόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή!
Αναζητάτε ένα δροσερό γλυκό που να είναι ταυτόχρονα πεντανόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή!

Εκτέλεση: 

Βγάζουμε από το ψυγείο την συσκευασία με τα φρέσκα φύλλα σφολιάτας και την αφήνουμε στον πάγκο για 5 λεπτά περίπου ώστε να μην είναι πολύ κρύα και μας σπάσει.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για να προθερμανθεί.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε ένα αυγό και προσθέτουμε 1 κ.γλ νερό για να το αραιώσουμε. Με ένα πιρούνι το χτυπάμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ταψί του φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.

Ξεδιπλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας που έχει η συσκευασία και κόβουμε κατα μήκος στα δύο. Έτσι θα έχουμε 4 μικρότερα και μακρόστενα φύλλα.

Στα δύο από αυτά απλώνουμε με ένα πινέλο από το αυγό που χτυπήσαμε πιο πριν.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο από πάνω.

Πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να ενωθούν τα φύλλα. Κόβουμε σε 4-5 ίσα κομμάτια και έπειτα κόβουμε διαγώνια το κάθε κομμάτι ώστε να δημιουργηθούν τρίγωνα.

Τα βάζουμε όλα μέσα στο ταψί αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα για 15-20 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό.Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.

Με το που πάρει βράση μετράμε ένα λεπτό και βγάζουμε από την φωτιά.

Για την κρέμα

Βάζουμε 1 κ.σ ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με το τυρί κρέμα.

Χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν και έπειτα προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος.

Συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία βελούδινη και παχιά κρέμα σαντιγί τυριού.

Στήσιμο

Κόβουμε στην μέση τα τρίγωνα σφολιάτας και τα βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο ζεστό σιρόπι.Τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις φράουλες ή όποιο άλλο δροσερό φρούτο μας αρέσει.

Με ένα κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής βάζουμε λίγη από τη κρέμα πάνω στο ένα μέρος από το κάθε τρίγωνο.

Βάζουμε το φρούτο σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε ελάχιστη κρέμα από πάνω για να κολλήσει και το δεύτερο φύλλο.

Τέλος ακουμπάμε το άλλο μέρος του τριγώνου και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Διατηρούμε στο ψυγείο για να είναι δροσερά και πεντανόστιμα.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ 

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ