Αυτή η συνταγή για το κέικ σοκολάτας – πορτοκάλι είναι τόσο εύκολη και νόστιμη που είναι κατάλληλη και για περιόδους στις οποίες δεν κάνετε νηστεία. Και φυσικά είναι μια νόστιμη πρόταση για όσους είναι vegan.
Υλικά:
Για το κέικ
200 γρ. Ζάχαρη
420 γρ. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
40 γρ. Κονιάκ
160 γρ. Ηλιέλαιο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
390 γρ. Για όλες τις χρήσεις
1 βανιλίνη
1 κτγ μαγειρική σόδα
11/2 κτγ baking powder
125 γρ. Κουβερτούρα υγείας σπασμένη σε κομματάκια
Για το γλάσο ζάχαρης
180 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη
1 κτγ χυμό λεμόνι
6 κτγ χλιαρό νερό
Για την γαρνιτούρα
Λίγες φέτες πορτακάλι (μπορείτε να βάλετε γλυκό του κουταλιού αν έχετε, χωρίς το σιρόπι)
Λίγο ξύσμα από κουβερτούρα υγείας
Εκτέλεση:
Βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ηλιέλαιο και το ξύσμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την βανιλίνη, την σόδα, το baking powder, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ με τα στερεά σιγά σιγά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με 1-2 κτγ αλεύρι. Αφαιρούμε όσο περισσέψει και τοποθετούμε την ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165° C για 1 ώρα.
Για το γλάσο ζάχαρης
Ρίχνουμε την βανιλίνη στην ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κέικ αφού έχει κρυώσει.
Για την γαρνιτούρα
Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκάλι και λίγο ξύσμα κουβερτούρας
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine