Η συνταγή που σας δίνουμε είναι απευθείας μέσα από την κουζίνα του Μπάκιγχαμ. Οι τηγανίτες αυτές είναι οι καλύτερες και οι πιο νόστιμες και σίγουρα έχουν ένα… βασιλικό άρωμα!
ΥΛΙΚΑ:
125 γρ αλεύρι απλό
30 γρ ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
2 μέτρια αυγά (περίπου 100 γρ.)
1,5 κρόκοι αυγού (30 γρ.)
250 ml γάλα
40 γρ βούτυρο
Beurre Noisette
(Μπερ Νουαζέτ)
Για να φτιάξετε το «beurre noisette», τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε απαλά μέχρι να ψηθεί όλο το νερό στο βούτυρο και τα στερεά γάλακτος να διαχωριστούν στον πάτο του τηγανιού και να ροδίσουν απαλά. Μόλις ηρεμήσει θα πάρει ένα καφέ καρυδί χρώμα, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Αυτό προσθέτει υπέροχη γεύση και διατηρεί τις τηγανίτες υγρές.
Ζύμη για τηγανίτες
Στη συνέχεια, ανακατέψτε το αλάτι, το αλεύρι και τη ζάχαρη με τα αυγά σταδιακά για να δημιουργήσετε μια λεία ζύμη. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και τέλος το βούτυρο (Beurre Noisette)
Ιδέες για σερβίρισμα:
Κλασικές αγγλικές τηγανίτες με λεμόνι και ζάχαρη:
Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με ζάχαρη άχνη πριν τις τυλίξουμε και τις σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Επειδή στην χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η Αγγλική συνήθεια της ζάχαρης με το λεμόνι, αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει και φάτε τις τηγανίτες με τα υλικά που σας αρέσουν.
Πηγή: royal.uk
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine