Συνταγή: Η μους σοκολάτας με αβοκάντο είναι ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν vegan ή χορτοφαγική διατροφή, ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη
Αναζητάτε ένα υγιεινό και δροσερό επιδόρπιο που θα σας ενθουσιάσει; Η μους σοκολάτας με αβοκάντο είναι η ιδανική επιλογή! Η κρεμώδης υφή της μους συνδυάζεται με την εξωτική γεύση του αβοκάντο, δημιουργώντας μια πλούσια και γευστική εμπειρία, γεμάτη θρεπτικά συστατικά.
Υλικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή φυτικό γάλα της επιλογής σας
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φύλλα δυόσμου ή φρέσκα φρούτα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίστε τα αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Κόψτε τη σάρκα σε κομμάτια και βάλτε τα στο μπλέντερ.
- Προσθέστε το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, το γάλα καρύδας ή το φυτικό γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
- Μοιράστε τη μους σε μπολ ή ποτήρια και διακοσμήστε με φύλλα δυόσμου ή φρέσκα φρούτα (προαιρετικά).
- Βάλτε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να σφίξει.
Συμβουλές:
- Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα στο μείγμα.
- Αν θέλετε η μους σας να έχει πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος φυτικού γάλακτος θέλετε, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα κάσιους ή γάλα σόγιας.
- Για μια πιο δροσερή εκδοχή, μπορείτε να βάλετε τα μπολ ή τα ποτήρια στο ψυγείο για 15-20 λεπτά πριν τα γεμίσετε με τη μους.
Πηγή Φωτογραφιών: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ