Συνταγή: Είναι μια παραδοσιακή σούπα από την Παραγουάη με ζυμαράκια από καλαμποκάλευρο και είναι ιδιαίτερα νόστιμη και θρεπτική
Το Bori Bori de Pollo (ή Vori Vori) είναι μια παραδοσιακή σούπα της Παραγουάηςμε ζυμαρικά και κοτόπουλο. Αποτελείται από κοτόπουλο, λαχανικά και μικρές μπάλες ζυμαρικών από τυρί και καλαμποκάλευρο (το «bori-bori»).
Είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα και έχει ψηφιστεί από την Taste Atlas ως η πιο νόστιμη σούπα του κόσμου
Υλικά:
Για τη σούπα:
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 στελέχη σέλινο, κομμένα
- 3 καρότα, κομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι ντομάτες κομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 1/2 φλιτζάνι πράσο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 λίτρα νερό
Για τα ζυμαράκια:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
- 1 ουγγιά τριμμένο μοτσαρέλα
- 1 ουγγιά τριμμένο παρμεζάνα (ή queso fresco)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Ζωμός από τη σούπα
Εκτέλεση:
Για τη σούπα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τις πιπεριές, την κολοκύθα, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το κύμινο. Προσθέστε 2 λίτρα νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
Για τα ζυμαράκια:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι καλαμποκιού, τη μοτσαρέλα, τη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το αλάτι. Προσθέστε λίγο-λίγο ζωμό από τη σούπα και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Πάρτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και σχηματίστε μικρά μπαλάκια.
Σερβίρισμα:
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σούπα και αφαιρέστε τα κόκαλα (Μπορείτε να τα αφαιρέσετε πριν βράσετε το κοτόπουλο, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τα βάλετε στην κατσαρόλα να βράσουν γιατί δίνουν νοστιμιά στο τελικό αποτέλεσμα).
Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το πίσω στη σούπα. Προσθέστε τα ζυμαράκια στη σούπα και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε ζεστή, πασπαλισμένη με πράσο και μαϊντανό. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε κατά το δοκούν πάπρικα ή τσίλι
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine