Μια ελληνική γευστική και εύκολη συνταγή

Η συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα και φέτα είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που αποτελεί ιδανική επιλογή για μεζέ, ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και γεμάτο μεσογειακές γεύσεις.

Μια ελληνική γευστική και εύκολη συνταγή

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος βρασμένα μακαρόνια και να φτιάξετε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα

Υλικά:

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ούζο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

5-6 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, τριμμένες

2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μια ελληνική γευστική και εύκολη συνταγή

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και αλατοπιπερώνουμε.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

(Αν θέλουμε να κάνουμε μακαρονάδα, σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι με λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια)

Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Φωτογραφίες: istock

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ