Συστατικά
- 250 γρ. φακές
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
- 4 πατάτες
- 4 φέτες ψωμί
- μαϊντανό
- άνηθο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. κορν φλαουρ
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση περίπου τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες
- Τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
- Αφού μαλακώσουν τα ρίχνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα αφήνεις στην άκρη
- Βάζεις τα υλικά από το σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις το ψωμί, το κορν φλάουρ, το μαϊντανό, τον άνηθο, το καρότο, το κάρυ, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ζυμώνεις καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
- Πλάθεις με τα χέρια σου τα μπιφτέκια
- Απλώνεις σε ένα σκεύος αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις ελαιόλαδο
- Τοποθετείς τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο στο σκεύος και τα ψήνεις για 20-25 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τα συνοδεύεις με μαύρο ρύζι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ