Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι, Νο6

120 γρ. μπέικον, σε φέτες

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

120 γρ. μανιτάρια, κομμένα, σε κονσέρβα

330 γρ. κρέμα γάλακτος light

1 σκ. σκόρδο

Για το σερβίρισμα

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. 

Ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 

Τοποθετούμε τις φέτες μπέικον σε μια επιφάνεια κοπής τη μία πάνω στην άλλη και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.  

Τοποθετούμε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το μπέικον. (Αν το μπέικον έχει αρκετό λίπος δεν χρειάζεται το ελαιόλαδο.) 

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε. 

Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να πάρει μια βράση. (Δε θέλουμε να δέσει πολύ η σάλτσα σε αυτό το σημείο.) 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε στην άκρη το νερό. 

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε. (Αν χρειαστεί περισσότερη υγρασία, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.) 

Βγάζουμε το σκόρδο και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ