Συστατικά

  • 1 φλ. ζαχάρη
  • 1 φλ.  γάλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
  • 1 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ baking soda
  • 3 κ.γ baking powder
  • 2 κ.σ κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα αυγά και τα χτυπάς προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα
  • Ρίχνεις το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ μαζί με τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Διαλύεις τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα
  • Ανακατεύεις το αλεύρι με τη φρυγανιά και το baking powder και τα ρίχνεις σιγά σιγά στο μίξερ
  • Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί και απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα
  • Ψήνεις την καρυδόπιτα στους 200oC για 1 ώρα περίπου
  • Όταν αρχίζει να φουσκώνει χαμηλώνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνεις τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και το βράζεις για 5 λεπτά
  • Μόλις βγάλεις την καρυδόπιτα από το φούρνο απλώνεις ομοιόμορφα το σιρόπι έτσι ώστε να πάει παντού ενώ είναι ακόμη ζεστή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ