Συστατικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο-στήθος
- 1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1½ φλ. τσαγιού κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα πιάτο αλεύρι και τοποθετείς το κοτόπουλο
- Το αλατοπιπερώνεις και το ταμπονάρεις στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές του
- Βάζεις σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα
- Αφήνεις το κοτόπουλο στην άκρη χαμηλώνεις τη φωτιά και σοτάρεις τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά αφού προηγουμένως τους έχεις ρίξει αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 λεπτό
- Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το θυμάρι
- Προσθέτεις το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Τα αφήνεις για 2 ακόμη λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρεις
- Μπορείς να συνοδεύσεις με ρύζι ή πουρέ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ