Συστατικά

Για τα λαζάνια θα χρειαστείς

  • 18-20 λαζάνια
  • 1/2 κιλό κατίκι ή τριμμένη φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 μεσαία κολοκύθια κομμένα σε καρέ
  • 2 μεσαίες μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Για τη σάλτσα θα χρειαστείς

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Λίγο Βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Παίρνεις ένα πυρέξ και το λαδώνεις με ένα πινέλο
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ºC.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τη ντομάτα και αφήνεις τη σάλτσα να βράσεις για περίπου 10 λεπτά
  • Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και και τον βασιλικό και ανακατεύεις καλά
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο, ρίχνεις τα λαχανικά και τα σοτάρεις για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Σε ένα μπολ βάζεις το κατίκι ή την τριμμένη φέτα με το κεφαλοτύρι και προσθέτεις το πιπέρι
  • Στρώνεις 6 λαζάνια στο πυρέξ και απλώνεις με ένα μεγάλο κουτάλι τη σάλτσα αρχικά των των λαχανικών και στη συνέχεια των τυριών
  • Βάζεις τη δεύτερη στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνεις με τις σάλτσες και τέλος με την τρίτη στρώση
  • Καλύπτεις το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά.
  • Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις για 10 ακόμη λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ