Συστατικά
Για τα λαζάνια θα χρειαστείς
- 18-20 λαζάνια
- 1/2 κιλό κατίκι ή τριμμένη φέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 μεσαία κολοκύθια κομμένα σε καρέ
- 2 μεσαίες μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για τη σάλτσα θα χρειαστείς
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4-5 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- Λίγο Βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Παίρνεις ένα πυρέξ και το λαδώνεις με ένα πινέλο
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ºC.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τη ντομάτα και αφήνεις τη σάλτσα να βράσεις για περίπου 10 λεπτά
- Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και και τον βασιλικό και ανακατεύεις καλά
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο, ρίχνεις τα λαχανικά και τα σοτάρεις για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σε ένα μπολ βάζεις το κατίκι ή την τριμμένη φέτα με το κεφαλοτύρι και προσθέτεις το πιπέρι
- Στρώνεις 6 λαζάνια στο πυρέξ και απλώνεις με ένα μεγάλο κουτάλι τη σάλτσα αρχικά των των λαχανικών και στη συνέχεια των τυριών
- Βάζεις τη δεύτερη στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνεις με τις σάλτσες και τέλος με την τρίτη στρώση
- Καλύπτεις το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά.
- Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις για 10 ακόμη λεπτά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ