Υλικά:

100 γρ. σπορέλαιο

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο

1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

150 γρ. πετιμέζι

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την κανέλα και το πετιμέζι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια των 50 γρ. και τους δίνουμε το επιθυμητό στρογγυλό σχήμα, σαν σαλιγκαράκι. Ιδανικά απλώνουμε λίγο λάδι στον πάγκο εργασίας για να μην κολλάει η ζύμη.

Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Βάζουμε ένα-ένα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε το καθένα ξεχωριστά για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ