Η πανακότα είναι το πιο ελαφρύ και γευστικό καλοκαιρινό γλυκό και θα τη συνδυάσεις με ζουμερά κεράσια που είναι φρούτα εποχής.
Συστατικά
- 200 γρ. φρέσκα κεράσια, πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 70 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
- 150 γρ. ζελέ κεράσι
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και περιμένεις να πάρουν μία βράση
- Προσθέτεις στο ζελέ και ανακατεύεις συνεχώς για 1-2 λεπτά
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις στο μείγμα το γιαούρτι και τα κομμένα κεράσια
- Ανακατεύεις συνεχώς και προσθέτεις τις βανίλιες
- Απλώνεις διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ έτσι ώστε να καλυφθούν τα πλαϊνά μέρη και να έχει μεγάλο περιθώριο στις άκρες
- Αδειάζεις στην φόρμα το μείγμα και το σκεπάζεις με την μεμβράνη
- Βάζεις την πανακότα στο στο ψυγείο για 6-7 ώρες
- Αφαιρείς την πανακότα από τη φόρμα πιάνοντας από την άκρη τη μεμβράνη και την αναποδογυρίζεις σε μια μεγάλη πιατέλα
- Βγάζεις τη μεβράνη, κόβεις την πανακότα σε μεσαία κομμάτια και σερβίρεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ