Υλικά:

1 και 1/3 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα
2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
αλλαντικά της επιλογής σου.

Εκτέλεση:

Ανακατεύεις ελαφρά στο μπολ του μίξερ σας, το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
Αλευρώνεις ελαφρά τον πάγκο και ζυμώνεις για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο μαλακή.
Λαδώνεις ελαφρά το μπολ και βάλτε τη ζύμη μέσα για να φουσκώσει.
Καλύπτεις με μια μεμβράνη ή με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνεις να φουσκώσει για περίπου 60-90 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμάνεις το φούρνο στους 240 βαθμούς C και λαδώνεις ελαφρά το ταψί του φούρνου.
Χωρίζεις τη ζύμη στη μέση και δίνεις σχήμα καρδιάς στο ζυμαράκι με τα χέρια σου ή κόψτε στο σχήμα που θέλετε, αλευρώνοντας τα πάλι ελαφρά ή αλευρώνοντας έναν πλάστη.
Μεταφέρεις τη ζύμη στο ταψί και αλείφεις ελαφρά την επιφάνειά της με λίγο λάδι για να μην ποτίσει η σάλτσα.
Βάζεις τη σάλτα ντομάτα, τη μοτσαρέλα ή τα υλικά που επιθυμείς και ψήνεις για 12 με 15 λεπτά περίπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ