Συστατικά

  • 15 γαρίδες Νο 2 καλά πλυμένες και καθαρισμένες
  • 350-400γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200ml κρασί λευκό
  • 50ml ούζο
  • 1.200ml ζωμό γαρίδας (θα κρατήσεις το νερό που θα τις βράσεις)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 3-4 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 60γρ. βούτυρο φρέσκο
  • λίγη φέτα τριμμένη
  • 5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζεις τις γαρίδες και τις βράζεις για 10 περίπου λεπτά
  • Τις στραγγίζεις και κρατάς το ζωμό
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη
  • Σβήνεις με το κρασί και το ούζο και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά
  • Προσθέτεις το σκόρδο και μια κουτάλα ζωμό και ανακατεύεις
  • Ρίχνεις ζωμό κάθε φορά που στεγνώνει το ρύζι
  • Ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας και τις τριμμένες και προσθέτεις ζωμό
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις παρμεζάνα και βούτυρο
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις αφήνεις για 5 περίπου λεπτά να χυλώσουν
  • Σερβίρεις το ριζότο τοποθετώντας από πάνω τις γαρίδες ομοιόμορφα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ