Συστατικά
- 15 γαρίδες Νο 2 καλά πλυμένες και καθαρισμένες
- 350-400γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 200ml κρασί λευκό
- 50ml ούζο
- 1.200ml ζωμό γαρίδας (θα κρατήσεις το νερό που θα τις βράσεις)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 300γρ. σάλτσα ντομάτας
- 3-4 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους
- 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 60γρ. βούτυρο φρέσκο
- λίγη φέτα τριμμένη
- 5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζεις τις γαρίδες και τις βράζεις για 10 περίπου λεπτά
- Τις στραγγίζεις και κρατάς το ζωμό
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη
- Σβήνεις με το κρασί και το ούζο και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά
- Προσθέτεις το σκόρδο και μια κουτάλα ζωμό και ανακατεύεις
- Ρίχνεις ζωμό κάθε φορά που στεγνώνει το ρύζι
- Ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας και τις τριμμένες και προσθέτεις ζωμό
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις παρμεζάνα και βούτυρο
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις αφήνεις για 5 περίπου λεπτά να χυλώσουν
- Σερβίρεις το ριζότο τοποθετώντας από πάνω τις γαρίδες ομοιόμορφα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ