Συστατικά
- 500 γρ. Ταλιατέλες
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. βαλσάμικο
- 2 συσκευασίες ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο
- Τα αφήνεις για 10 περίπου λεπτά και προσθέτεις τον κιμά για 10 ακόμη λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ρίχνεις στο τηγάνι με τον κιμά το βαλσάμικο, ανακατεύεις και τον αφήνεις να βράσει για 5 ακόμη λεπτά
- Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύεις, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και τον για 20 ακόμα λεπτά.
- Στραγγίζεις τις ταλιατέλες και τις ρίχνεις στον κιμά μαζί με την σάλτσα ντομάτας
- Τρίβεις λίγη παρμεζάνα, προσθέτεις βασιλικό και σερβίρεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ