Συστατικά

  • 500 γρ. Ταλιατέλες
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 2 συσκευασίες ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο
  • Τα αφήνεις για 10  περίπου λεπτά και προσθέτεις τον κιμά για 10 ακόμη λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Ρίχνεις στο τηγάνι με τον κιμά το βαλσάμικο, ανακατεύεις και τον αφήνεις να βράσει για 5 ακόμη λεπτά
  • Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύεις, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και τον για 20 ακόμα λεπτά.
  • Στραγγίζεις τις ταλιατέλες και τις ρίχνεις στον κιμά μαζί με την σάλτσα ντομάτας
  • Τρίβεις λίγη παρμεζάνα, προσθέτεις βασιλικό και σερβίρεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ