Συστατικά
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
- ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα και κόβεις τις άκρες τους
- Τα κόβεις στη μέση, απλώνεις από πάνω χυμό λεμονιού και τα ανακατεύεις να πάει παντού
- Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
- Κλείνεις το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνεις να ψηθούν για 3-4 λεπτά
- Προσθέτεις αλάτι και όσο πιπέρι, ανακατεύεις και αφήνεις για 5 λεπτά ακόμη
- Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα
- Τα αφήνεις για πολύ λίγο να σιγοβράσουν
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τις σουρώνεις και τις ρίχνεις στο τηγάνι με τα μανιτάρια
- Σερβίρεις με μαϊντανό με τριμμένη παρμεζάνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ