Συστατικά

  • 1/2 κιλό ταλιατέλες
  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα και κόβεις τις άκρες τους
  • Τα κόβεις στη μέση, απλώνεις από πάνω χυμό λεμονιού και τα ανακατεύεις να πάει παντού
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Κλείνεις το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνεις να ψηθούν για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτεις αλάτι και όσο πιπέρι, ανακατεύεις και αφήνεις για 5 λεπτά ακόμη
  • Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα
  • Τα αφήνεις για πολύ λίγο να σιγοβράσουν
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τις σουρώνεις και τις ρίχνεις στο τηγάνι με τα μανιτάρια
  • Σερβίρεις με μαϊντανό με τριμμένη παρμεζάνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ