Το καλοκαίρι επιλέγουμε να τρώμε ελαφριά και φυσικά αναζητάμε συνταγές γρήγορες έτσι ώστε να μην περνάμε όλη την ημέρα μας στην κουζίνα.
Η συνταγή για τάρτα με μπέικον και πράσο είναι εύκολη, νόστιμη και θέλει ελάχιστη ώρα για να ετοιμαστεί. Αν αγαπάτε τις πίτες, αυτή την τάρτα θα την λατρέψετε.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκ. φύλλο ζύμης για τάρτα
80γρ. μπέικον (κομμένο σε κύβους)
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αυγά
200ml γάλα
100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200C και αφήνουμε την ζύμη να ξεπαγώσει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια το αφαιρούμε και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για 15 με 20 λεπτά.
Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα τα πράσα με το μπέικον. Περιχύστε με το μείγμα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα. Αφήστε την λίγο να σταθεί και σερβίρετε.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine