Πιστεύετε ότι την πιο τέλεια συνταγή για κρεμ μπρουλέ θα τη βρείτε μόνο στη Γαλλία ή σε κάποιο πολύ ακριβό ζαχαροπλαστείο; Και όμως δεν είναι έτσι!Remaining Time-0:00FullscreenMute
Ένας TikToker όμως έχει μια μοναδική συνταγή με τρία μόλις υλικά που πραγματικά θα σσας ενθουσιάσει.
Σύμφωνα με τον TikToker Άντονι Κούρι, η συνταγή του είναι “έρωτας με την πρώτη μπουκιά”. Ο χρήστης του TikTok αποκάλυψε τη μοναδική συνταγή του στον λογαριασμό του συγκεντρώνοντας πολλά εκατομμύρια προβολές.
Υλικά
• 1 μεγάλη μεζούρα παγωτό βανίλια, λιωμένο
• 1 κρόκο αυγού
• Μερικές κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθως βάζετε μια μεγάλη κουταλιά παγωτό βανίλια σε ένα μπολ και περιμένετε να λιώσει. Προσθέτετε έναν κρόκο αυγού στο λιωμένο αυγό και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα δύο συστατικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μίγμα στο ramekin (μικρό ποrσελάνινο μπολ) προτού το μεταφέρετε σε ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα. Ρίχνετε ζεστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει στα μισά του ύψους του ramekin. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για 35 έως 40 λεπτά, και ακολούθως το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ή όταν το μίγμα είναι κρεμώδες αλλά σφιχτό.
Για να δημιουργήσετε ακολούθως το πολυπόθητο τραγανό τοπ, υπάρχουν δύο επιλογές. Εάν έχετε φλόγιστρο, πασπαλίζετε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και την καίτε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Εάν δε διαθέτετε φλόγιστρο, λιώνετε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη με ½ κουταλιά της σούπας νερό σε μια εστία με χαμηλή φωτιά. Καραμελώνετε τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσει, την βάζετε πάνω από την κρεμ μπρουλέ και περιμένετε μέχρι να πήξει. Καλή σας όρεξη!