Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βούτυρο
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 αυγόΓια τη γέμιση
  • 5 μέτρια κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνει τη φόρμα ή το σκεύος
  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις το βούτυρο και ζυμώνεις το μείγμα με τα χέρια σου
  • Ρίχνεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή
  • Χωρίζεις τη ζύμη σε τρία κομμάτια και αφήνεις το ένα στην άκρη
  • Τα υπόλοιπα δύο τα στρώνεις στο ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά του μέρη
  • Βάζεις τα μήλα στο μπολ ρίχνεις από πάνω το χυμό λεμονιού
  • Τα στραγγίζεις καλά και προσθέτεις τη ζάχαρη και την κανέλα
  • Τα απλώνεις πάνω από τη ζύμη που έχεις στρώσει στο ταψί
  • Τρίβεις τη ζύμη που έχεις κρατήσει στην άκρη πάνω από τα μήλα με προσοχή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
  • Ψήνεις τη μηλόπιτα για μία περίπου ώρα μέχρι να πάρει χρώμα
  • Την βγάζεις από το φούρνο και όταν κρυώσει απλώνεις την άχνη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ