Συστατικά

  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνει το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό
  • Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και ανακατεύεις
  • Αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Τα πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελουτέ υφή
  • Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και τη αφήνεις να πάρει μία βράση
  • Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω ρίγανη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ