Συστατικά
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνει το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό
- Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και ανακατεύεις
- Αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
- Τα πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελουτέ υφή
- Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και τη αφήνεις να πάρει μία βράση
- Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω ρίγανη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ