Η μακαρονάδα με ντοματίνια, κρασί και βασιλικό είναι μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για ένα γευστικό και γρήγορο πιάτο.
Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
μία πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. βασιλικός αποξηραμένος
2 κ.σ. μαϊντανός αποξηραμένος
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα σπαγγέτι, το βασιλικό, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, εδώ
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine