Συνταγή: Καρμπονάρες κυκλοφορούν πολλές, όμως σύμφωνα με τον ιταλικό οργανισμό τουρισμού η αυθεντική συνταγή θέλει μόνο 4 υλικά

Η καρμπονάρα είναι ένα από τα αγαπημένα ιταλικά πιάτα με πολλές εκδοχές της να κυκλοφορούν παγκοσμίως. Όμως η αυθεντική συνταγή δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Με αφορμή την μέρα καρμπονάρας ο ιταλικός οργανισμός τουρισμού ανέβασε στα social media ένα video με την συνταγή.

Συνταγή: Η αυθεντική καρμπονάρα σύμφωνα με τον ιταλικό οργανισμό τουρισμού

Υλικά:
Μακαρόνια
Παντσέτα guanciale (επειδή στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεθεί, μπορεί ως υποκατάστατο να χρησιμοποιηθεί μπέικον)
Πεκορίνο (Αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα)
Κρόκοι φρέσκων αυγών
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τηγανίζουμε το guanciale στο λίπος του και το σουρώνουμε. Φτιάχνουμε μια κρέμα ανακατεύοντας το τυρί, τους κρόκους και το μαύρο πιπέρι.

Ρίχνουμε λίγο από το λίπος του guanciale και λίγο απο το ζεστό νερό που βράζουμε τα μακαρόνια συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ώστες να γίνει μια υδαρή κρέμα.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να αγκαλιάσει τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το τηγανισμένο guanciale

Πηγή Φωτογραφιών: screenshot X Italia.it

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ