Υπέροχη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα Ναπολιτάνα από τον Άκη Πετρετζίκη. Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για τις μακαρονάδες και δείτε την τεχνική αυτής της συνταγής.
Υλικά:
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 λίτρο νερό
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
Για το σερβίρισμα:
βασιλικό
πιπέρι
ελαιόλαδο
παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα και το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε επιπλέον 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι, τον κύβο και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κάθε 2 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine