Συνταγή: Η κροστάτα είναι ανοιχτή Ιταλική πίτα η οποία μπορεί να είναι γλυκιά ή και αρμυρή

Αυτή η δροσερή και γευστική συνταγή για κροστάτα είναι ιδανική για μια καλοκαιρινή μέρα. Η ζύμη είναι τραγανή και γευστική, γεμάτη με φρέσκα ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό.

Υλικά:

  • Για τη ζύμη:
    • 150 γρ. καρυδόψιχα, θρυμματισμένη
    • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 120 γρ. πολύ παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • Για τη γέμιση:
    • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
    • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι
Συνταγή: Η κροστάτα είναι ανοιχτή Ιταλική πίτα η οποία μπορεί να είναι γλυκιά ή και αρμυρή 
Συνταγή: Η κροστάτα είναι ανοιχτή Ιταλική πίτα η οποία μπορεί να είναι γλυκιά ή και αρμυρή 

Εκτέλεση:

  1. Φτιάξτε τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την καρυδόψιχα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.Προσθέστε το παγωμένο βούτυρο και τρίψτε το με τα δάχτυλά σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, ίσα ίσα για να δέσει η ζύμη. Ζυμώστε για λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπάλα. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  3. Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο,το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη: Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Γεμίστε την πίτα: Απλώστε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. γύρω από την άκρη. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τη γέμιση.
  6. Ψήστε την πίτα: Ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
  7. Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε.
Συνταγή: Η κροστάτα είναι ανοιχτή Ιταλική πίτα η οποία μπορεί να είναι γλυκιά ή και αρμυρή 

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στη γέμιση, όπως κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές ή μανιτάρια.
  • Αντί για μοτσαρέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί, όπως φέτα ή γκούντα.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι πιπέρι στη γέμιση.
  • Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.

Φωτογραφίες: istock

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ