Δοκιμάστε αυτή την τυρόπιτα και θα διαπιστώσετε ότι είναι νοστιμότατη!
Για την ζύμη
650 γρ. Αλευρι
200 γρ γιαούρτι στραγ.
150 γρ Ελαιόλαδο
15 γρ μπέικιν
½ κγ αλάτι
145 μλ χυμό πορτοκάλι
Για την γέμιση
1 κρεμμύδι (125γρ)
25 μλ ελαιόλαδο
500 γρ χαλούμι
250 γρ αναρή (φρέσκια μυζήθρα αλατισμένη)
10-15 γρ δυόσμο φρέσκο
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2+1 Αυγά
2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το αφήνω στην άκρη
Ανακατεύω αλέυρι, μπέικιν και αλάτι και στο κέντρο ανοίγω μια λακούβα
Ρίχνω στην λακούβα τα υγρά υλικά της ζύμης και ανακατεύω
Ζυμώνω λίγο και σκεπάζω να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά
Ψιλοκόβω το χαλούμι και προσθέτω το γιαούρτι, την αναρή, τα αυγά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τον δυόσμο
Ανάβω τον φούρνο στους 180° στον αέρα
Χωρίζω τη ζύμη στα δύο και ανοίγω ένα φύλλο λεπτό 35×50εκ
Στην πάνω πλευρά χαράζω κάθετες παράλληλες γραμμές
Στο κάτω μέρος τοποθετώ την γέμιση και τυλίγω σε ρολό
Τυλίγω σε σαλίγκαρο και τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί στο κέντρο
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο
Αλοίφω με αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι
Ψήνω για περίπου 55 λεπτά
Πηγή: pappoustasos
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine