Συνταγή: Μια καλοκαιρινή λιχουδιά σπιτική και light
Ποιος είπε ότι το παγωτό είναι απλώς μια γλυκιά απόλαυση; Όταν συνδυάζει την απόλυτη γευστική απόλαυση με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου,μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που προστατεύουν την καρδιά, καθώς και βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοχεία απαραίτητα για έναν ισορροπημένο οργανισμό, τότε το παγωτό μεταμορφώνεται σε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ.
Και όταν είναι και light; Τότε δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αντισταθείτε στην απόλαυση ενός σπιτικού παγωτού. Η συνταγή είναι του Αναστασίου Παπαλαζάρου
Υλικά :
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. γιαούρτι light στραγγιστό
80 γρ. χουρμάδες απύρηνοι
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 1 ώρα.
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φιστίκια, τους χουρμάδες, το γιαούρτι και 1 κ.σ. μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε θήκες για παγάκια και παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αφαιρούμε τα παγάκια, ανακατεύουμε ξανά στο μπλέντερ και σερβίρουμε.
Διατροφική ανάλυση (ανά 100 γρ., 1 μερίδα από τις 4)
⚡️Ενέργεια: 248 kcal
💪Πρωτεΐνη: 10,5 g
🍞Υδατάνθρακες: 27,9 g
🧈Λιπαρά: 12,4 g
🥬Φυτικές ίνες: 4,3 g
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πηγή Φωτογραφιών: istock
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine