Τα μακαρόνια ογκρατέν είναι ένα δημοφιλές και εύκολο στην παρασκευή του πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό ή δείπνο. Η συνταγή έχει τις ρίζες της στη Γαλλία, αλλά έχει υιοθετηθεί και τροποποιηθεί σε διάφορες κουλτούρες ανά τον κόσμο.
Ο Γιάννος Βαλιάνος έχει τον τρόπο να τα έχουμε στο τραπέζι μας σε πέντε λεπτά!

Υλικά:
500 γρ ζυμαρικά (φιογκάκια ή πένες)
500 γρ αλμυρά τυριά που λιώνουν (γκούντα ,μοτσαρέλα, mix τυριών)
1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
150 γρ μπέικον ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα
12-15 τοματίνια
300-350 γρ κρέμα γάλακτος κανονική ή light
Εάν θέλετε βάζετε και κρεμμυδάκι φρέσκο η σχοινοπρασο του πάνε πολύ

Συνταγή: Μια πεντανόστιμη λύση της τελευταίας στιγμής
Συνταγή: Μια πεντανόστιμη λύση της τελευταίας στιγμής

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες της εκάστοτε συσκευασίας και αφού τα βράσουμε τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα 3/4 από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Παίρνουμε ένα ταψί 35*27 εκ. και ρίχνουμε μέσα όλα τα μακαρόνια με τα τυριά και τις πιπεριές.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον ή την γαλοπούλα και τα βάζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια και τα βάζουμε από πάνω. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τυριά σε όλη την επιφάνεια.

Περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα , μεσαία σχάρα για 25-30 λεπτά περίπου.

Αφού βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε με μία κουτάλα.

Βρείτε και άλλες συνταγές από τον Γιάννο Βαλιάνο, εδώ

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ