Παραδοσιακή, εύκολη και νόστιμη συνταγή 

Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, τότε που οι Έλληνες είχαν μετατρέψει τη Σμύρνη στο Παρίσι της Ανατολής, με μια συνταγή που ξεχειλίζει από αρώματα και μνήμες.

Το μοσχαρίσιο κρέας, η ντομάτα, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά ενώνονται σε μια αρμονική συνύπαρξη για να δημιουργήσουν ένα πιάτο που θα σας μαγέψει. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε ένα αυθεντικό μικρασιάτικο μοσχαρίσιο κοκκινιστό, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.

Υλικά: 

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, ποντίκι
½ κ.γ. πάπρικα
600 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ
400 γρ. κρεμμύδια
Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μυρωδικά ανάμεικτα (θυμάρι, δάφνη, δεντρολίβανο) δεμένα όλα μαζί σε ένα πουγκί
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
7 κ.σ. Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, μαζί με 2 κ.σ. λάδι και μερικές κουταλιές από το ζωμό.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς, το αλατοπιπέρωνουμε, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ροδίζουμε ομοιόμορφα σε άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι.
Μεταφέρουμε το κρέας στο σκεύος με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το δεματάκι με τα μυρωδικά, την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου.

Μόλις μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφαιρούμε το πουγκί με τα μυρωδικά.

Αφήνουμε το κοκκινιστό να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά περίπου προτού το σερβίρουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ