Συνταγή: Απλά υλικά και διαδικασία για ένα αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει

Ταξιδεύουμε στις γεύσεις της Μεσογείου με μια μακαρονάδα φούρνου που παντρεύει την ιταλική πάστα με τα ελληνικά αρώματα. Η Ντίνα Νικολάου μας προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού πιάτου, συνδυάζοντας μακαρόνια, φρέσκα λαχανικά και πλούσια σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και ιστορία.

Υλικά:
300 γρ.  μακαρόνια 
30 ml ελαιόλαδο 
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες 
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη 
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά 
1 κουτ. γλυκού πελτέ
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
150 ml ζωμό λαχανικών 
4 μεγάλα αυγά 
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα 
Λίγο πετιμέζι 
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή: Απλά υλικά και διαδικασία για ένα αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει
Συνταγή: Απλά υλικά και διαδικασία για ένα αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Σε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα (πλασοτέ) που να μπορεί να μπει και στο φούρνο, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. 

Ρίχνω το κρεμμύδι και την πιπεριά, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, την πάπρικα και το κύμινο. Αλατοπιπερώνω ανακατεύω και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.

Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τα σπαγγέτι. Προσθέτω τη φέτα και τα ντοματίνια και τα αυγά.

Μεταφέρω το σκεύος στο φούρνο και ψήνω για 5 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Βρείτε και άλλες συνταγές από τη Ντίνα Νικολάου, εδώ 

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ